Neem regie over je leven en werk op jouw eigen voorwaarden

Vandaag wil ik graag met je delen hoe ik mijn leven en bedrijf heb getransformeerd vanuit een drukke mindset naar een mindset van rust, inspiratie en plezier.

Je kan de podcast hierover beluisteren of hieronder de blog verder lezen.

Loopbaankeuze gemaakt
Een paar weken geleden heb ik belangrijke beslissingen genomen voor mijn bedrijf en mijn podcast, waarbij ik me bewust werd van de druk die ik onbewust op mezelf legde.

Ik besefte dat ik me liet afleiden door de acties van andere ondernemers en het gevoel had dat ik achterliep en niet goed genoeg was. Dit leidde tot een overweldigende druk die mijn energie wegnam en ervoor zorgde dat ik niet meer genoot van mijn werk. Ik kwam tot het inzicht dat het niet draait om hoeveel ik doe, maar om hoe ik het uitvoer en hoe ik ermee omga.

Wat werkt voor jou?
Een belangrijk inzicht dat ik eerder heb gedeeld, is dat een burn-out niet wordt veroorzaakt door het werk zelf, maar door hoe je met het werk omgaat.

Dit geldt ook voor de druk die je op jezelf legt. Sommige mensen gedijen goed onder druk, maar voor mij werkt het averechts. Ik ben steeds meer gaan begrijpen hoe belangrijk het is om te leven en te werken op een manier die bij mij past, vanuit wat goed is voor mij als persoon.

Daarom heb ik een paar weken geleden besloten om niet meer vanuit druk te podcasten. In plaats daarvan wilde ik alleen nog podcastafleveringen maken vanuit inspiratie en flow. Daarnaast besloot ik ook om mijn online vindbaarheid te vergroten door een blog te starten op mijn website. Dit is de vijfde of zesde blogpost die ik schrijf en het is een mooie aanvulling op mijn podcast, waarin ik meer details en uitbreiding kan delen.

Niet meer forceren
Het interessante is dat ik mezelf niet wilde dwingen om blogs te schrijven. Ik merkte dat als ik mijn podcasttranscripties als basis neem en er een blog van maak, het een heel ander verhaal wordt. Het voelt geweldig om op deze manier te ontdekken en te experimenteren. Ik kan nu gewoon een podcast maken wanneer een idee opborrelt, en vervolgens een mooie blog schrijven om het te ondersteunen.

Zorgen vanuit mijn omgeving
Een vriendin van me belde me laatst en vroeg hoe ik het voor elkaar kreeg om zoveel podcastafleveringen per week te maken. Ze begreep niet hoe ik dat deed als ik soms even geen inspiratie had. Ik legde haar uit dat ik geen druk meer op mezelf legde en dat ik mezelf had beloofd om niet meer op die manier te werken. Als ik een week geen inspiratie heb, dan komt er gewoon geen podcastaflevering. Het gaat erom dat ik nu werk vanuit rust, vertrouwen, plezier en inspiratie.

Hoe doe je dat vanuit een loondienst functie?
Als je een eigen onderneming hebt, kan je jouw leven en werk naar jouw hand zetten op de manier die voor jou werkt. Maar dat kan ook als je in loondienst werkt. Ik snap wel de gedachtegang dat je in die situatie minder vrijheid hebt. Maar ik wil benadrukken dat er zoveel meer mogelijk is dan je denkt. Je kunt ook vanuit rust en op jouw voorwaarden leven en werken, zonder jezelf te forceren of onder druk te zetten.

Het draait allemaal om de verwachtingen die je hebt, de behoeften die je wilt vervullen en de energie waarmee je iets benadert. Het is 100% mogelijk om te leven en te werken op jouw eigen unieke manier. Ik gun het jou ook om dit te ontdekken en te ervaren, net zoals ik dat doe.

Hoe dan?
Je kunt ervoor kiezen om niet langer gedachteloos door te ploegen en dingen af te ronden zonder er voldoening uit te halen. In plaats daarvan kun je:

  • onderzoeken welke taken je het liefste wanneer doet,
  • je kan taken ruilen met collega’s,
  • je kan onderzoeken of je taken efficiënter kan doen of dat ze überhaupt wel bijdragen aan het bedrijf waar je voor werkt,
  • je kan samenwerken met anderen die dezelfde passie hebben,
  • of met je leidinggevende overleggen om je werk anders in te richten.

Ik geloof dat het bedrijf waar je werkt het geweldig zou vinden als je dit gesprek aangaat. Zo creëer je een win win: jij kan je werk meer op jouw voorwaarden uitoefenen en je leidinggeven krijgt evenveel als dan niet meer kwaliteit van jou.

Het gaat erom dat je meer regie en autonomie over jezelf neemt, bewuste keuzes maakt en werkt vanuit de juiste energie. Ik wil je inspireren om voor jezelf te beslissen om het anders te gaan doen, om niet langer te werken vanuit druk, angst en controle, maar vanuit wat voor jou goed voelt.

Het kan wat tijd vragen om jouw weg te vinden en om te durven vertrouwen op jezelf, maar ik wil laten zien dat het mogelijk is. Ik wil een voorbeeld zijn en je laten zien dat je, net zoals ik, jouw werk en leven kunt vormgeven op een manier die bij jou past. Ik geloof dat het makkelijker kan en ik wil je laten zien hoe je het voor jezelf makkelijker kunt maken door bewuste keuzes te maken en te werken op jouw tempo.

Zet jezelf op nr 1
Het is belangrijk om jezelf serieus te nemen, jouw eigen behoeftes voorop te stellen en te streven naar werk dat energie geeft. Ik moedig je aan om zelf op onderzoek uit te gaan en jouw antwoorden te vinden.

Dit is geen sprookje, maar een proces dat begint met het geloof in jezelf en het waarderen van jouw eigen waarde. Als je merkt dat jouw huidige benadering niet werkt en je verlangt naar meer plezier en flow, dan is dit het teken dat je de ruimte mag pakken en het anders kan gaan doen.

Het is tijd om de regie over jezelf te nemen, om niet langer te werken en leven vanuit druk en controle, maar juist vanuit jouw eigen energie. Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd om jouw eigen weg te vinden, om te durven kiezen voor wat goed voelt voor jou en om het leven en werk op jouw eigen voorwaarden in te richten. Het is mogelijk en je bent het waard om het te doen. Laten we streven naar een leven dat draait om plezier, energie en voldoening.

Wil je ook meer de regie over jezelf leren nemen?
Zoals je leest, is er veel meer mogelijk dan je nu denkt. Ik ben daar het levende bewijs van en ik ben niet de enige. Wil je hier meer over weten? Volg mij dan op Instagram. Daar kan je gemakkelijk met mij in contact komen als je een DM stuurt. 

Je kan natuurlijk ook echt in gesprek met mij komen voor een ‘Is dit het nou’ check-gesprek. Die kan je direct in mijn agenda inplannen via deze link

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *