Wat is het nut van loopbaanbegeleiding? 3 redenen die je vast niet had verwacht

nut van loopbaanbegeleiding

Welkom bij een nieuwe kijk op loopbaanbegeleiding

Hallo luisteraars en lezers,

Soms komen ideeën voor een podcast-aflevering plotseling tot leven, en dit keer werd ik geïnspireerd om mijn gedachten en ervaringen over loopbaanbegeleiding met jullie te delen. Ik begrijp dat je worstelt met twijfels en vragen over je werk. Misschien vraag je je af of loopbaanbegeleiding het wel waard is. Is het de investering waard? Vandaag deel ik mijn inzichten hierover met jou.

Het is het perfecte moment om te praten over iets dat ons allemaal raakt: de zoektocht naar betekenis en vervulling in ons werk.

 

Het Dilemma van Zelfhulp versus Professionele Begeleiding

Als je naar deze blog bent gekomen, zoek je waarschijnlijk antwoorden. Ik heb ook die momenten gehad waarop ik dacht alles zelf te moeten oplossen. De gedachte om hulp te vragen voelde als falen. Maar weet je, soms ben je juist klaar om actie te ondernemen wanneer je genoeg hebt van je huidige situatie. Het juiste moment voor verandering, dat weet alleen jij.

De Onverwachte Voordelen van Loopbaancoaching

Ik wil graag drie punten benadrukken die je misschien niet direct zou associëren met de voordelen van loopbaancoaching. Het gaat niet alleen om het maken van een keuze, maar ook om het vinden van iemand die je écht kan helpen met jouw unieke uitdagingen.

Er zijn vele voordelen, maar deze 3 redenen wil ik graag met je aanstippen, omdat dit ook precies is wat je krijgt als wij samen aan de slag gaan voor jou en je loopbaan:

1. Het Doorbreken van Patronen en Beschermingsmechanismen

Wanneer je twijfels hebt over je werk, ga je vaak ook twijfelen aan jezelf. Waar doe ik goed aan? Is het wijs om te solliciteren of toch nog even te blijven? Stel ik me niet aan? Wat wil ik dan precies? etc. Dit geeft stress en precies in zo’n situatie komen al je Zelfbeschermingsmechanismen naar boven. Die zijn als onzichtbare muren die ons tegenhouden. Juist dat zorgt ervoor dat je een gat voor jezelf aan het graven bent, waar je steeds moeilijker uitkomt. In loopbaancoaching ontdekken we deze muren en leren we hoe we ze kunnen afbreken. Dit leidt tot meer helderheid over wie we zijn en wat we willen in ons werk. Zodat niks je in de weg staat wanneer je weet wat je wil in je volgende stap in je carrière. 

2. De Confronterende Eerlijkheid van Coaching

Een coach is meer dan een luisterend oor; het is iemand die je uitdaagt, die je naar oncomfortabele waarheden leidt, en je helpt groeien. Je hebt niks aan mij als ik je vertel wat je wil horen of je naar de mond praat. Ik zet in wat je nodig hebt, niet wat je wil vanuit je comfortzone. Echte vooruitgang komt van het aangaan van moeilijke gesprekken en het nemen van ongemakkelijke stappen. Dit doe je uiteraard onder begeleiding van mij. 

3. De Spiegel Voorhouden: Jouw Waarde (Her)ontdekken

 Vaak zie je bij jezelf niet meer wat jou uniek maakt, je zit er te dicht op. Daarnaast doet deze situatie ook wat met je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Dat is geen goede basis om nieuwe en mogelijk spannende stappen te gaan zetten voor je loopbaan. Wederom, alles wat ik zeg, meen ik oprecht. Dus ook de kwaliteiten en talenten die ik bij je ervaar. Je gaat ontdekken waar je ware talenten en waarde zit en hoe je dit kan uitdrukken op een authentieke manier. Dit is essentieel om jezelf oprecht te presenteren in je carrière.

Afsluiting: Jouw Loopbaan, Jouw Reis

Ik moedig je aan om na te denken over deze drie punten en hoe ze resoneren met jouw huidige werksituatie. Loopbaancoaching is niet alleen een traject, het is een partnership op je pad naar persoonlijke en professionele vervulling.

Hoe Weet Je Wanneer Het Tijd Is voor Verandering?

Verandering komt niet altijd met een duidelijk signaal. Soms is het een gevoel, een diepe wens voor iets anders. En soms moet je echt hard tegen de lamp lopen als laatste zetje om een loopbaanprofessional te contacteren. Alles is goed, niemand kan voor jou bepalen wanneer dat moment er is. Alleen speelt de vraag wel ‘Hoe lang kwel jij jezelf nog?’

Klaar Voor de Volgende Stap?

Voel je dat je klaar bent voor de volgende stap, of twijfel je nog? Je bent van harte welkom in mijn DM op Instagram of vraag een gratis Loopbaancheck aan. Uiteraard ben je ook welkom in Utrecht of Ede voor een vrijblijvende kennismaking waarin we face to face duiken in jouw loopbaanvragen en hoe ik je daarbij kan helpen.

Tot Slot

Ik hoop dat deze aflevering je heeft aangemoedigd om na te denken over loopbaancoaching. Onthoud dat ik er ben om je te ondersteunen, om je vragen te beantwoorden, en om samen met jou de weg te vinden naar een vervuld professioneel leven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *