Grootste inzicht uit mijn business event

 

Judith loopbaancoach Ede en Utrecht
In deze podcast aflevering en blog neem ik je mee op mijn reis naar Roermond, waar ik waardevolle inzichten heb opgedaan tijdens een evenement van mijn business coaching traject. De inzichten die ik daar heb gekregen, zijn niet alleen interessant voor mij, maar ik denk ook zeker voor jou.

 

 

Grootste inzicht
Ik heb natuurlijk meerdere inzichten opgedaan, maar ik wil er in deze aflevering graag 1 uitlichten. Dat is dan ook mijn grootste inzicht.

De dag begon met het zetten van een intentie tijdens de live dag van mijn businesscoach. Ik had al een tijdje de wens om meer rust en focus in mijn bedrijf te brengen, maar merkte dat ik steeds werd afgeleid door andere ondernemers en hun successen.

Telkens weer nam ik het besluit om terug te gaan naar de basis en me te concentreren op mijn podcast en mijn coachingstrajecten. Maar telkens weer liet ik me verleiden door nieuwe ideeën en mogelijkheden, waardoor ik uiteindelijk nergens echt vooruitkwam.

Tijdens de live dag besefte ik dat ik mezelf constant de vraag kon stellen: “Wat zou de Judith die wel rust, vertrouwen, overvloed en focus heeft hiermee doen?” Deze simpele vraag bleek enorm effectief te zijn. Telkens wanneer ik voor een keuze of actie stond, kon ik mezelf afvragen hoe mijn ideale versie, die al die eigenschappen bezit, hiermee zou omgaan. Dit hielp me om terug te keren naar mijn eigen pad en om beslissingen te nemen die goed voelden voor mijn bedrijf en mezelf.

Inzicht eigen maken
Ik realiseerde me ook dat inzichten persoonlijk zijn en dat het niet voldoende is om ze alleen maar te horen en te begrijpen. Het is pas echt waardevol wanneer je ze eigen maakt, actie onderneemt en erop vertrouwt. Vaak hoor ik van mijn klanten dat als ze advies van iemand krijgen dat wel begrijpen, maar dat het nog niet resoneert of dat ze er nog niet klaar voor zijn. Het is een proces waarin je op het juiste moment klaar bent om een bepaald inzicht te omarmen en ermee aan de slag te gaan.

Ik deel deze ervaring en vraag graag met jou, omdat ik geloof dat het ook voor jou relevant kan zijn. Of je nu worstelt met solliciteren, een spannende stap wilt zetten of op zoek bent naar balans in je eigen leven, je kunt jezelf altijd de vraag stellen: “Wat zou die andere versie van mezelf, die rust, vertrouwen en focus heeft, hiermee doen?” Door deze vraag te beantwoorden, kun je de weg vinden naar meer balans en zelfvertrouwen.

Kies in dit geval natuurlijk de versie van jou die jou hierbij kan helpen. Bijvoorbeeld die versie die wel voor zichzelf gemakkelijk opkomt of die versie die durft die spannende stap te zetten

Stel jezelf de juiste vraag
Tijdens het evenement werden verschillende elementen behandeld, zoals groepsgesprekken en hot seat-sessies. Hoewel deze onderdelen interessant waren, besefte ik al snel dat het voor mij niet zozeer draaide om de specifieke details of opdrachten die werden gegeven. Wat voor mij persoonlijk het belangrijkst was, was het inzicht dat mijn coach constant benadrukte: het stellen van de juiste vraag.

Voor mij was deze vraag simpel maar zeer effectief. Het was een vraag die ik constant aan mezelf kon stellen bij elke actie, taak of idee dat in mijn bedrijf opkwam. Het luidde als volgt: “Wat zou de versie van mezelf die rust, vertrouwen en focus heeft hiermee doen?”

Deze vraag hielp me om terug te keren naar mijn eigen pad wanneer ik dreigde af te dwalen. Het gaf me richting en stelde me in staat bewuste keuzes te maken die bijdragen aan mijn groei en succes. Ik merkte dat ik door het volgen van deze benadering een evenwichtiger ondernemer en persoon werd, iemand die handelt vanuit een gevoel van rust en vertrouwen.

Natuurlijk betekent dit niet dat ik nooit meer afgeleid raak of dat ik nooit nieuwe ideeën krijg. Het gaat erom dat ik bewust kies hoe ik ermee omga en focus op de activiteiten die echt waarde toevoegen aan mijn bedrijf.

Ik moedig jou ook aan om deze vraag voor jezelf te stellen en je eigen inzichten te ontdekken. Neem de tijd om te reflecteren, stel jezelf vragen en luister naar je intuïtie. Jij hebt alle antwoorden al in je. Denk na over hoe de versie van jezelf die rust, vertrouwen en focus heeft, zou omgaan met de situatie waar je mee worstelt.

Een andere benadering die jou ook kan helpen
Een andere benadering die ik persoonlijk waardevol vind, is het toepassen van toekomstgericht denken. Stel jezelf de vraag: “Als ik over een aantal jaren terugkijk op deze situatie, welk advies zou ik dan aan mijn huidige zelf geven?” Dit perspectief kan vaak helderheid brengen en je helpen de juiste beslissing te nemen.

Wat gebeurde er toen ik ging oefenen met mezelf die vraag stellen?
Tijdens het evenement in Roermond ben ik gelijk gaan oefenen met die vraag aan mezelf te stellen. Ondanks de gezellige gesprekken en connecties met andere deelnemers, voelde ik de behoefte om even alleen te zijn. Ik besloot naar buiten te gaan, mijn voeten in het water te laten bungelen en te genieten van de zon. Dit bracht direct een gevoel van rust over me en hielp me mijn focus terug te vinden.

Ik realiseerde me dat het vaak verleidelijk is om direct naar mijn laptop te grijpen of mijn telefoon te checken wanneer mijn hoofd vol zit. Maar ik heb geleerd om vaker nee tegen mezelf te zeggen en mezelf te geven wat ik werkelijk nodig heb. Door te denken vanuit de versie van mezelf die rust en focus heeft, kan ik betere keuzes maken en dichter bij mezelf blijven.

Ik hoop dat deze inzichten ook voor jou waardevol zijn. Probeer eens naar jezelf te luisteren, jezelf vragen te stellen en te denken vanuit de versie van jezelf die de rust, vertrouwen en focus bezit die je nodig hebt. De antwoorden zitten al in jou, je hoeft ze alleen maar te ontdekken.

Hoe kom je achter jouw antwoorden?
Ik kan me zo voorstellen dat het jou heerlijk lijkt om met zo’n vraag direct effect te zien. Als je hier nog weinig mee geoefend hebt, kan dit frustrerend zijn. Het is alleen wel te leren. Ook in jou zijn al jouw antwoorden al, je mag ze alleen nog eerst ontdekken en jezelf erin trainen. 

Wil je hier meer over weten? Plan dan een gratis en vrijblijvend telefoongesprek in met loopbaancoach Judith via deze link

Je kan haar al je vragen stellen en ze denkt met je mee. Houd je een spiegel voor en benoemt wat ze je tussen de regels hoort zeggen. 

Wees welkom!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *