Hoe lang blijf je jouw loopbaantwijfels nog sussen?

Welkom bij een nieuwe aflevering en blog van de Loopbaan Podcast! Graag wil ik de titel met je bespreken die geïnspireerd is op een recent kennismakingsgesprek dat ik had met een nieuwe klant.

Ze luisterde al een tijdje naar de podcast en voelde dat ze mijn begeleiding nodig had, zelfs voordat we elkaar hadden ontmoet. Ze had al besloten dat ze met mij wilde werken, zelfs voordat we het gesprek hadden. Ik vond dit zo mooi en het heeft me geïnspireerd voor deze aflevering.

 

 

Twijfels sussen
De klant vertelde me dat ze goed was geworden in het sussen van zichzelf. Ze had al vele keuzes gemaakt in haar loopbaan, waardoor het spannend was om opnieuw te kiezen. Maar er was iets in haar dat schreeuwde, iets wat ze niet langer kon negeren. Dit herken ik in de gesprekken met mijn klanten. Ze twijfelen vaak al langere tijd, soms wel een half jaar of langer, over hun huidige loopbaan. Ze twijfelen over hun functie, de organisatie of beide. Deze twijfel begint te etteren en ze voelen dat er iets moet veranderen.

Werk geeft niet (meer) die voldoening die je zoekt
Vaak hebben ze een studie gedaan waarvan ze dachten dat het logisch was of dat het bij hun vakkenpakket paste, maar het geeft hen niet het gevoel van voldoening en plezier. Ze komen niet graag uit bed voor hun werk en hoewel alles redelijk goed lijkt te gaan, ontbreekt er iets. Ze rationaliseren en sussen zichzelf door te denken dat het wel meevalt, vooral op mooie dagen of wanneer ze complimenten krijgen. Maar diep van binnen knaagt het gevoel dat er iets moet veranderen.

Hoe erg moet het worden?
Het is begrijpelijk dat verandering eng en moeilijk kan zijn, vooral als je rekening moet houden met je hypotheek, je partner en andere verantwoordelijkheden. Maar hoe lang wacht je nog voordat je actie onderneemt? Waarom moet het zo erg worden voordat je hulp zoekt? Vaak wachten mensen totdat het echt niet meer gaat, totdat ze hoofdpijn hebben, constant op de klok kijken of zich ellendig voelen op zondagavond. Of erger: in een burn out zitten. Maar waarom zou je zo lang wachten?

Het is veel verstandiger om op het moment dat je voelt dat er iets moet veranderen, actie te ondernemen. Geef jezelf de ruimte om te luisteren naar dat stemmetje dat al lang weet dat er iets anders moet gebeuren. Het betekent niet dat je meteen lukraak je baan moet opzeggen, maar je kunt het serieus nemen en onderzoeken wat eronder ligt. Wat zijn je verlangens? Wat heb je nodig om stappen te zetten?


Werk hoort leuk te zijn en voldoening te geven.

Het is mogelijk om een baan te hebben waar je zingeving, plezier en voldoening uithaalt. Maar het is belangrijk om op tijd in actie te komen en niet te wachten tot het echt niet meer gaat.

Je bent volwassen en je hebt de controle over je eigen loopbaan. Het is aan jou om de verantwoordelijkheid te nemen en stappen te zetten in de richting van een bevredigende loopbaan. Dit kan betekenen dat je een nieuwe baan zoekt, jezelf bijschoolt of omschoolt, of zelfs een eigen bedrijf begint. Het belangrijkste is dat je luistert naar je innerlijke stem en actie onderneemt.

Als je merkt dat je twijfelt over je huidige loopbaan, negeer deze gevoelens dan niet. Ga op onderzoek uit en ontdek wat je echt wilt in je werk. Praat met mensen in het vakgebied dat je interesseert, volg cursussen of workshops om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, en maak gebruik van loopbaanbegeleiding of coaching om je te helpen bij het nemen van de juiste stappen.

Onthoud dat het nooit te laat is om een verandering in je loopbaan aan te brengen. Veel mensen hebben succesvolle carrièreswitches gemaakt op verschillende punten in hun leven. Het vergt moed en doorzettingsvermogen, maar de beloning van een bevredigende loopbaan is de inspanning zeker waard.

Dus, als je voelt dat er iets moet veranderen in je loopbaan, neem dan actie. Sust jezelf niet langer, maar luister naar je innerlijke stem en ga op zoek naar een loopbaan die je vervulling en voldoening geeft. Je verdient het om gelukkig te zijn in je werk en je hebt de kracht om dat te realiseren.

Ik hoop dat dit je inspireert om stappen te zetten richting een bevredigende loopbaan. Als je nog meer vragen hebt, sta ik klaar om je te helpen!

Loopbaancoaching
Speciaal voor jou heb ik een doeltreffend, compact en persoonlijk 2 in 1 loopbaantraject ontwikkeld. Als je klaar bent met jezelf sussen. Klaar met je twijfels en onzekerheden relativeren, terwijl ze al een tijdje spelen. 

Nu (tot ongeveer 1 oktober 2023) heb ik een buitenkansje voor je. Het traject heeft tot die tijd een lagere prijs. Dus als je daar nog van wil profiteren, boek dan via de hierboven gegeven link je kennismakingsgesprek in mijn agenda in.

Het traject is nu lager in prijs, omdat ik bezig ben met een professionaliseringsslag van de online modules en bijbehorend werkboek. Zodra die helemaal klaar zijn, gaat de hogere investering. Die het absoluut waard is, want dit traject is transformerend. Al zeg ik het zelf 😉 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *