Bonusreeks over Geld: ‘Met je passie is geen geld te verdienen, toch?

met je passie geld verdienen Welkom bij deze blog waarin we dieper duiken in het intrigerende vraagstuk: “Met je passie is geen geld te verdienen, toch?” Deze overtuiging kan ons ervan weerhouden om onze wensen en dromen waar te maken. Maar laten we eens een stap terug nemen en onderzoeken waar deze belemmerende gedachten vandaan komen en hoe we ze kunnen overwinnen.

Dagdromen

Stel je eens voor dat er geen grenzen waren, dat alles mogelijk was, en je vol voor je passie zou gaan zonder je zorgen te maken over financiële haalbaarheid. Wat zou je dan echt willen doen? Misschien heb je altijd al een eigen bedrijf willen starten, een creatieve onderneming willen leiden, of een baan willen hebben die je diepe voldoening geeft. In het drukke dagelijkse leven vergeten we soms te dagdromen en onze verbeelding de vrije loop te laten. Toch is het juist deze oefening die ons in staat stelt om de ware diepte van onze passie en verlangens te ontdekken. Sta jezelf toe om te mijmeren over jouw ideale scenario, zonder je zorgen te maken over de praktische beperkingen. Door deze oefening ontdekken we vaak waar ons hart écht ligt.

Grijstinten in plaats van zwart-wit

Ons brein heeft de neiging om dingen in zwart-wit te zien, terwijl de wereld vol grijstinten zit. We denken vaak dat we ofwel onze passie kunnen volgen zonder geld te verdienen, of dat we onze passie moeten opgeven en een praktische carrière moeten nastreven. Maar waarom zou het een het ander moeten uitsluiten? Het draait om het vinden van een balans tussen onze passie en wat praktisch haalbaar is. Geef jezelf de ruimte om dat grijze gebied te verkennen, waar je jouw hartstocht en zingeving kunt combineren met de realiteit van de buitenwereld. Misschien moet je wat creatief denken, flexibel zijn of een andere weg inslaan, maar dat betekent niet dat je jouw passie volledig moet opgeven.

Bevrijd jezelf van beperkende overtuigingen

Vaak weerhouden onze eigen gedachten ons ervan om stappen te zetten richting onze dromen. Belemmerende overtuigingen, zoals “ik kan er toch geen geld mee verdienen” of “niemand zit te wachten op wat ik te bieden heb,” houden ons vast in onze comfortzone. Maar deze overtuigingen zijn slechts producten van onze angst en weerstand tegen verandering. Laat je gedachten er zijn en observeer ze zonder oordeel. Begrijp waarom je deze overtuigingen hebt en hoe ze je beïnvloeden. Vraag jezelf af of deze overtuigingen je werkelijk dienen en of ze waar zijn. Vaak zul je ontdekken dat ze voortkomen uit onzekerheid en dat ze je weerhouden van groei en vooruitgang.

Evolueer en groei met je loopbaan

Net zoals planten evolueren en zich aanpassen aan nieuwe omstandigheden, zo moet ook jouw loopbaan kunnen groeien en veranderen. Sta jezelf toe om mee te bewegen met jouw persoonlijke ontwikkeling en levensveranderingen. Jouw loopbaan moet niet vastzitten in het verleden, maar mag zich ontwikkelen en groeien met wie jij nu bent en wat jij nu wilt.

Kijk naar jezelf als een ander doet: iemand die veel te bieden heeft

Het is menselijk om onze eigen waarde te meten aan het salaris dat we verdienen of de financiële bijdrage die we leveren aan ons gezin. Maar jouw waarde gaat veel verder dan dat. Het draait om jouw passie, jouw talenten, en jouw unieke bijdrage aan de wereld. Breek door je belemmerende overtuigingen heen en erken dat je meer mogelijkheden hebt dan je denkt. Je bent het waard om te investeren in je passie en talenten, en te geloven dat er geld te verdienen is met wat jij graag doet.

Financiële waarde komt voort uit het erkennen en benutten van jouw unieke gaven.

De overtuiging dat je met je passie geen geld kunt verdienen, is een belemmerende gedachte die ons kan tegenhouden om onze dromen na te jagen. Het begint allemaal bij het toestaan van jezelf om te dagdromen en je passie de vrije loop te laten. Sta jezelf toe om te verkennen wat je écht zou willen doen, zonder jezelf te beperken door praktische belemmeringen. Breek door de belemmerende gedachten van je brein heen en erken dat je meer mogelijkheden hebt dan je denkt. Durf te evolueren en te groeien met je loopbaan, en geloof in jouw waarde en potentieel. Je bent het waard om je passie te volgen en te ontdekken dat je er wél geld mee kunt verdienen. Ga ervoor en creëer jouw unieke pad naar een vervullende en financieel gezonde loopbaan. Geloof in jezelf, want jouw passie is absoluut geld waard!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *