Ik was succesvol, maar zo voelde het niet; een persoonlijk verhaal over stoppen met het werk dat totaal geen voldoening meer gaf, ondanks

Welkom op mijn blog, lieve lezers!

Vandaag neem ik jullie mee op een bijzondere reis, een reis die begon in 2011 en die mij transformeerde, zowel professioneel als persoonlijk.

De Oorsprong

Het was 2011 toen ik een zaadje plantte in de vorm van mijn eigen studiekeuzebegeleidingsbedrijf. Mijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel was meer dan een administratieve stap; het was een belofte aan mezelf en aan de vele jongvolwassenen die ik zou helpen. Met mijn ervaring als decaan zag ik de vertwijfeling in de ogen van jongeren. Studiekeuze is niet zomaar een beslissing; het is vaak de eerste echte stap naar volwassenheid waar veel jongeren (heel logisch) aardig wat moeite mee hebben. 

De Groei en het Succes

Als een klein plantje dat uitgroeit tot een boom, zo evolueerde ook mijn bedrijf. Wat begon met de focus op middelbare scholieren, verbreedde zich al snel naar HBO- en universitaire studenten. Het was niet alleen de groei in klantenbestand, maar ook in diensten en expertise. Mijn naam werd synoniem met kwaliteit en persoonlijke aandacht. Er is niets mooiers dan te zien dat iemand zijn passie vindt, mede dankzij jouw begeleiding. En de doorverwijzingen? Ze waren de kersen op de taart!

Vele ouders die hun zoon of dochter met succes en plezier hun gekozen opleidingen zagen volgen verwezen neefjes, nichtjes en vrienden van hun kinderen door naar mij. Dat deed absoluut iets met mij.

Het Keerpunt

Zoals elke reis, had ook deze zijn uitdagingen. Ondanks de zichtbare successen en het feit dat ik zoveel jongeren hielp, groeide er een gevoel van onrust in mij.

Ik had toen al de keuze gemaakt om ook loopbaancoaching aan te gaan bieden. Ik ontwikkelde mij namelijk verder als persoon en coach en wilde graag meer diversiteit en diepgang toevoegen. Bij elke loopbaansessie die ik hield, voelde ik een vonk, een opwinding, een energie die langzaamaan begon te ontbreken bij de studiekeuzebegeleiding. Deze vonk kon ik niet negeren.

De Moeilijke Beslissing

Succes is niet alleen externe validatie, maar ook interne tevredenheid. Na veel nachten van introspectie besloot ik dat het tijd was om een pad te kiezen dat meer in lijn lag met mijn ware passie. Het was een hartverscheurende beslissing, maar noodzakelijk voor mijn welzijn.

De voldoening die ik wel of niet uit mijn werk haalde, hing af of ik die dag wel een loopbaansessie had, of alleen studiekeuze. Ik wist: dit kon zo niet langer. 

De Overgang

Januari 2023 was het moment van verandering. Het loslaten van de studiekeuzebegeleiding was als het afscheid nemen van een oude vriend. Hoewel het financieel een uitdaging was, voelde ik me bevrijd en meer in lijn met wie ik op dit moment ben en waar ik zingeving uit haal. Elke euro die nu binnenkomt, voelt als een beloning voor het volgen van mijn hart.

Het Heden en de Toekomst

In de huidige fase van mijn reis ben ik volledig toegewijd aan loopbaanbegeleiding. Elke dag is een nieuwe mogelijkheid om iemand te helpen zijn ware potentieel te bereiken. Ik kijk uit naar de toekomst met optimisme en enthousiasme, wetende dat ik nu weer op het juiste pad zit.

De afgelopen 12 jaar zijn voor mij een rollercoaster van emoties geweest. Hoewel het niet altijd makkelijk was, heeft het me geleerd dat ware voldoening komt van het volgen van je hart. Als mijn verhaal ook maar één persoon inspireert om zijn of haar passie te volgen, dan is mijn doel bereikt.

Volg mij op Instagram @judithknobbout voor meer inspirerende verhalen en tips!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *